miercuri, 12 noiembrie 2014

Triciclete copii: Beneficii incontestabile in dezvoltarea celor mici

Tricicletele pentru copii mici reprezinta o sursa de distractie, dar si de numeroase beneficii pentru sanatatea, cresterea si dezvoltare celor mici. Iata de ce merita sa incurajezi copilul de mic sa mearga pe tricicleta si sa se plimbe minute in sir cu ea pe aleile din parcuri, in zilele insorite si calduroare ale anului!

            Tricicleta, potrivita de la varste mici

            Spre deosebire de bicicleta, pe care copilul invata sa mearga abia dupa varsta prescolara, tricicleta poate deveni jucaria preferata a prichindelului tau chiar si la varsta de 1.5 sau 2 ani. Ofera stabilitate si, pentru ca are trei roti, orice prichindel se descurca sa o „fugareasca” pe alei, cu putin ajutor din partea ta.

            Beneficiile tricicletei pentru copii

Tricicleta pentru copii
sursa foto: wikipedia 

            Le dezvolta abilitatile locomotorii

            Mersul pe tricicleta influenteaza dezvoltarea fizica si cresterea copilului. Ii intareste musculatura, ii dezvolta abilitatile motrice si il ajuta sa creasca armonios.

            Ii mentine in forma

            Inainte de a fi o jucarie sau o sursa de distractie, tricicleta pentru copii este o metoda de a face activitate fizica si de mentinere in forma pentru cei mici. Si, cum obezitatea infantila este un fenomen de amploare in ziua de astazi, este important sa gasesti tot timpul metode amuzante si captivante pentru cei mici prin care sa le starnesti interesul pentru miscare fizica. 
            Tricicleta este „arma” cu care poti lupta impotriva sedentarismului si prin care poti tine copilul departe de tentatia nociva a calculatorului sau calculatorului.

Ticicleta rosie de calitate
sursa foto: wikipedia

            Le dezvolta ehilibrul si coordonarea

            In plin proces de crestere, copiii au nevoie sa fie indrumati spre activitati si miscari fizice care sa-i ajute sa-si dezvolte corect coordonarea si echilibrul.
            Tricicleta este primul pas catre invatarea mersului pe bicicleta, cel care va testa cu adevarat competentele copilului in ceea ce priveste coordonarea sau mentinerea echilibrului.


Jucaria preferata a copilului tau
sursa foto: wikipedia
            Le consolideaza increderea in sine


            Mersul pe tricicleta ofera copilului un sentiment de control ce ajuta la consolidarea increderii in sine, extrem de vulnerabila in frageda copilarie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu